O nama

Kako je došlo do „Samorad“?

„pa, samo radimo!“. Kada su osnivači firme trebali da definišu ime za ovu firmu, setili se nečega, sa čime bi firma mogla biti autentična. A to je rad, rad i samo rad njenih osnivača i radnika, tako da je Samorad po tome i dobio svoje ime „Samorad“. Firma Samorad iz Aleksandrovca je porodična firma koja se još 1992. godine bavi uvozom korištenih mašina i opreme iz Švajcarske iz raznih delatnosti. Na samom početku je sva roba bila skladištena u garaži iza kućnog dvorišta, a kako se posao razvijao, i firma rasla, dodatan prostor je bio više nego hitno potreban.

1995. godine Samorad i njeni vlasnici se odlučuju o izgradnji jedne dvospratne hale od ukupno preko 1000m 2 , koja bi služila kao dodatno magacinsko skladište za svoju robu. Nakon nekog vremena došlo je do proširenja obima posla. Uvoz i prodaja poljoprivednih mašina i bele tehnike je sve manje i manje bilo potražnje na tržištu tako da je fokus sve više i više bio na uvoz mašina i opreme za prehrambenu industriju kao i za mšsine za obradu metala.

Samorad-prodaja uvoz polovnih mašina
Uvoz masina iz inostranstva

2000. godine se ponovo gradi dvospratni magacin sa ukupnom povšinom od preko 1400m 2 .

Do današnjeg dana firma Samorad je izgradila četiri magacinske hale i kupila dva košsijska objekata kako bi Samorad danas za Vas mogao ponuditi svoju robu u objektima od preko 8000m2 magacinskog skladišta.

Naš trenutni proizvodni i prodajni asortiman je veoma raznovrstan i obuhvata:

Mašine za obradu metala: CNC glodalice, strugove i svu ostalu opremu.

Mašine za prehrambenu industriju što obuhvata:
Opremu za mesnu industriju: punilice za kobasice, volfove+ kutere, kao i svu ostalu opremu....
Opremu za pekarsku industriju: mikseri, rotopeći, pekare, duvaljke...
Opremu za mlekarsku industrij: kompletne linije, homogenizatore, separatore, pasterizatore, i ostalu opremu....

Mašine za pakovanje: multivak mašine, vakumirke, pakerice...

Rashladnu tehniku: hladnjače, kompresore, isparivače svih vrsta i rashladne vitrine svih dimenzija...

 

Naša Lokacija

 

Naše sedište je u Aleksandrovcu koji je od Beograda udaljen 220 kilometara a, od grada Kruševca nekih 20 kilometara. Ako se krećete iz pravca Beograda do nas će najbrže da stignete autoputem Beograd-Niš. Sa autoputa silazite kod Pojata na pravac prema Kruševacu a zatim je sve mnogo lakše.

Iz pravca Čačka i Kraljeva do Aleksandrovca je najlakše stići ako sa puta Kraljevo – Kruševac skrenete prema Aleksandrovcu u naselju Stopanja gde postoj vidno obeleženi pravac skretanja.

 

//samorad.com/wp-content/uploads/2019/12/Samorad-prodaja-masina.jpg
Scroll